+46 72 320 07 61

Mellan hägg och syrén.

Är tiden ur led när hägg och syrén blommar samtidigt?

Skomakaren i Lund, som hängde en skylt på dörren med texten ”Stängt mellan hägg och syrén”, hade inte fått någon vidare lång semester i år. Fast känslan av frihet hade han i alla fall tänker jag. 

Just nu funderar jag själv mycket över frihet. Dels självklart över situationen i Europa och allt som sker här och nu men också över min egen frihet. Friheten att vara egenföretagare.

Det är många saker man inte kan ta för givet när man är egen på samma sätt som när man är anställd. Det är väldigt nyttigt att lära sig. Det skapar också reflektioner kring vad frihet är värt. Det har nog varit ännu nyttigare för mig att fundera över. Vad är egentligen frihet värt? 

För skomakaren i Lund verkar hans frihet vara mer värd än hans trygghet. I alla fall sett till en garanterad semester.

I mitt eget fall får jag fortsätta fundera över detta ett tag till. Det jag tar med mig här och nu är i alla fall att jag har en väldigt bra känsla i kroppen. Och att jag precis har planerat in sommarens semester 🙂

This Must Be The Place signage

Affärsnära är nyckeln till framgång.